Fly-in vanavond in de secretaris-vlieg-o-droom

Jaja, beste lezers,

vanavond is er alweer een grote fly-in bij de secretaris. Ik kijk er alvast ten zeerste naar uit daar ik namelijk mijn Helixx MD 900 helemaal opgekalfaterd heb. Zo heb ik mij ledig gehouden met het vervangen van het beschadigde rotorhoofd, het vervangen van de rotors zelf en het fine-trimmen van de propellor-mixer. Vooral dat laatste was een hele klus! Het schroefje op de receiver is namelijk een uiterst gevoelig iets, een draai van ca. 10 graden levert al een heel andere verhouding tussen de twee motoren op! Na het nodige geregel en testen ben ik toch wel behoorlijk tevreden met mijn deels herboren Helixx! Hij hoovert nu namelijk heel stabiel en bij de kleinste aanpassing via de trims reageert hij zoals gewenst.

Eerlijkheidshalve dien ik u, beste lezer, echter mede te delen dat dit hele proces mij een hele namiddag sleutelen heeft gekost… Maar ja, ik ben nu eenmaal nog in de leerfase. Dankzij de ervaring die ik aldus recentelijk aan mijn namiddag sleutelen heb overgehouden, maak ik mij sterk dat ook moeilijkere karweien voor mij weldra geen geheim meer zullen hebben.

Goed, terug naar de fly-in van deze avond. Ik hoop dat mijn zeer gewaardeerde secretaris onder de indruk zal zijn van mijn technisch verbluffende prestatie en hopelijk kunnen we genieten van een avondje hemels heli-vliegen!

Met toegenegen groet,

de Voorzitter.

2 Replies to “Fly-in vanavond in de secretaris-vlieg-o-droom”

  1. Na de badkuip vorige week, vlogen hier vandaag nog allerhande voorwerpen door de lucht.
    Moeilijk te besturen en of te ontwijken en daarom ben ik veiligheidshalve binnen gebleven en heb de ontwikkeling gevolgd vanachter het raam.
    Hopelijk lukt het jullie beter van alles onder kontrole te houden.
    Een aandachtige lezer die de kunsten nauwlettend volgt.

    Big brother is watching you!!!

  2. Da’s beter weer om te vliegen, maar ik denk dat er niet veel meer van de grond komt tegen Gent aan.
    Is de boordcommandant misschien op skiverlof, of een serieuse panne? We wachten geduldig af, tenzij er in alle stilte wordt geoefend om dan te kunnen uitpakken met een paar loopings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *