En daar gaan ze!

Beste beeldbuiskinderen,

wat een zicht was me dat zondag laatstleden! De heer Secretaris en ikzelfve, de Voorzitter, hebben een meest heroïsche actie ondernomen inzake vliegen met een Cessna 182.  We hebben het ons namelijk gewaagd om onze kostbare vliegtuigen aan de lucht toe te vertrouwen!

Het dient echter gezegd dat dit niet geheel zonder de het nodige euvel geschiedde. Daar wij namelijk volstrekt onbeslagen ten ijs kwamen, was een portie crash and learn dan ook ons deel. Maar, beste lezer, de heer Secretaris en ikzelf zijn uit het juiste hout gesneden en na het obligate gestuntel aan het begin van onze dag hebben we tot onze grote genoegdoening toch allebei een min of meer geslaagde vlucht op ons palmares kunnen schrijven.

De heer Secretaris verbaasde echter vriend en vijand door als eerste de strijd met de elementen aan te gaan. Vooreerst moet ik er nog aan toevoegen dat wij een niet geringe poos nodig hadden om onze vliegtuigen recht te laten rijden op de begane grond. Maar goed, eens dat achter de rug was stuurde onze Secretaris zijn toestel naar een voor ons ongekende hoogte, maakte twee zeer geslaagde bochten en boorde toen prompt zijn kist de grond in. Paniek was ons deel! De schade bleek echter beperkt te zijn tot een afgebroken staartroer (te lijmen) en een gebarsten romp. Ook dit laatste probleem was te verhelpen met acrylaat-silicone.

Na de reparatie van de Secretarisvogel, besloot ook ik een poging te wagen. Gewaarschuwd door wat er de Secretaris overkomen was en alle schade die zijn deel was, besloot ik het anders en kalmer aan te pakken. Té kalm blijkbaar want de Voorzitterscessna kwam maar niet van de grond. “Flying is just a state of mind” hoort men weleens en dit indachtig waagde ik een moedigere poging. Met succes! Mijn Cessna ging met een rotvaart de hoogte in! Ik slaagde er dan ook maar moeizaam in om terug de controle te krijgen over mijn vogel. Na enig proberen slaagde ook ik erin om een aantal bochten te maken, maar helaas… ik verloor één stelregel van het vliegen uit het oog: de hoogte is je vriend. Bijgevolg kwam ik dan ook te dicht bij Moeder Aarde, maakte een fout maneuver en kwakte onzacht tegen de grond. Balans: gebarsten vleugel en de nodige tranen. Oplappen dan maar en jawel, aan het einde van dag was ook vleugel hersteld!  Helaas leende het reeds late uur zich niet meer tot vliegen en moesten we het voor bekeken houden.

We hadden een weergaloze dag en kijken dan ook al trappelend van ongeduld uit naar onze volgende fly-inn!

Untill then,  greetings,

een nog steeds met adrenaline rondlopende Voorzitter.

Groot moment

Beste beeldbuiskinderen,

zondag aanstaande zal er in het voorzitters-vlieg-o-droom een legendarische en nu al reeds ongeëvenaard evenement plaatsvinden!

Gezien de heer De Boosere en mevrouw Hagedoren prachtig weer voorspellen, zullen de Secretaris en de Voorzitter een heroïsche poging ondernemen om hun Cessna in de lucht te krijgen, en hem daar ook hopelijk terug veilig uit te halen.

We zijn nu in volle voorbereiding van dit spannende evenement en staan natuurlijk ook open voor suggesties van jullie kant betreffende het Cessna-vliegen.

Wij houden u op de hoogte!

Toegenegen groet van een gespannen Voorzitter.

Zwaarste crash ooit!

Beste lezer,

het waren woelige tijden in helicopterland… Na een loodzware crash maandagavond te Eeklo had uw Voorzitter zijn handen vol met het herstellen en weer luchtwaardig maken van zijn Helixx. Door een nog niet verklaren storing werd de voorzittersheli plotsklaps helemaal onbestuurbaar! Hij maakte dan ook een duikvlucht en smakte met een rotvaart tegen de gebetonneerde Moeder Aarde. De Voorzitter stond erbij en keek ernaar, compleet machteloos… Balans: voor- en achterbody zwaar beschadigd, staart afbebroken, pas vernieuwde rotor gehavend en natuurlijk ook bittere voorzitterstranen…

Maar niet getreurd, na een quasi slapeloze nacht vatte uw dienaar opnieuw moed en ging aan de slag met met PVC-lijm, mes en tape. Na een uur was het resultaat al zichtbaar: de zwaar gehavende heli hing weer in de lucht, welliswaar met een herstelde body en dus iets meer gewicht… Qua vliegvermogen niets ingeboet, maar de looks… tja, dat kan beter. Pionier zijnde weigert de Voorzitter dan ook om gemakshalve nieuwe onderdelen aan te schaffen, wat uiteraard resulteert in een grote voldoeningsgraad na een reparatie!

Donderdagavond was het grote moment aangebroken: fly-inn bij de secretaris! En jawel, beste lezer, de voorzittersheli ging tekeer als vanouds en landde zelfs verscheidene malen op de Secretaris-kruk! Mission accomplished!

Met teogenegen groet,

de Voorzitter.