Fly-in vanavond in de secretaris-vlieg-o-droom

Jaja, beste lezers,

vanavond is er alweer een grote fly-in bij de secretaris. Ik kijk er alvast ten zeerste naar uit daar ik namelijk mijn Helixx MD 900 helemaal opgekalfaterd heb. Zo heb ik mij ledig gehouden met het vervangen van het beschadigde rotorhoofd, het vervangen van de rotors zelf en het fine-trimmen van de propellor-mixer. Vooral dat laatste was een hele klus! Het schroefje op de receiver is namelijk een uiterst gevoelig iets, een draai van ca. 10 graden levert al een heel andere verhouding tussen de twee motoren op! Na het nodige geregel en testen ben ik toch wel behoorlijk tevreden met mijn deels herboren Helixx! Hij hoovert nu namelijk heel stabiel en bij de kleinste aanpassing via de trims reageert hij zoals gewenst.

Eerlijkheidshalve dien ik u, beste lezer, echter mede te delen dat dit hele proces mij een hele namiddag sleutelen heeft gekost… Maar ja, ik ben nu eenmaal nog in de leerfase. Dankzij de ervaring die ik aldus recentelijk aan mijn namiddag sleutelen heb overgehouden, maak ik mij sterk dat ook moeilijkere karweien voor mij weldra geen geheim meer zullen hebben.

Goed, terug naar de fly-in van deze avond. Ik hoop dat mijn zeer gewaardeerde secretaris onder de indruk zal zijn van mijn technisch verbluffende prestatie en hopelijk kunnen we genieten van een avondje hemels heli-vliegen!

Met toegenegen groet,

de Voorzitter.

Helicopterkens in den angar

Gisteren repetitie gehad met de wereldberoemde rockband The F*cking Steambeats.

Mijnheer den voorzitter was ook aanwezig met helicopter en gitaar.

Een potentieel lid kwam op bezoek en had naast zijn vrouw ook zijnen elicopter mee.

Hoe kan het ook anders, …  boys and their toys … the sky was the limit!

Het voorspelt veel goeds…

Het voorspelt niet veel goeds deze vergadering…

De weersverwachting voor vanavond

3 tot 4 beaufort is iets te veel voor ons vliegtuig. Ik vrees dat Mijnheer de Voorzitter en Mijnheer de Secretaris, ikzelf, zullen genoodzaakt zijn ons verder te specialiseren in de nobele kunst des helicoptervliegen.

– de Secretaris

Verdorie toch…

Ik ben al 10 dagen in het bezit van een prachtige Cessna 182 maar jammer genoeg ontbrak mij de tijd en de gunstige weersomstandigheden om mijn trouwe drievoeter eens van de grond te laten gaan. Mijn helicopter staat ook al 5 dagen aan de kant.

Mijnheer de Secretaris is niet zo goed bezig… Maar hier zal verandering in komen!

Vandaag nog telefoon gehad van de HoogGeplaatste Mijnheer de Voorzitter die mij liet weten dat hij perfect met zijn helicopter kan manoevreren. Ik moet dringend achterstand inhalen!

Vandaag verwelkomen we ook ons eerste lid:  denduivel. Hij is een zeer ervaren en getalenteerd helicopterpiloot en ik hoop dat we spoedig een staaltje vliegkunst van hem zullen zien.

– de Secretaris

Assemblage Voorzitterscessna

Na heel wat gemeet en gepas, we zouden tenslotte toch niet willen dat onze cessna krom staat van de foutjes, is ook de heer Voorzitter aan de, uiteraard zeer ingewikkelde, taak van het bouwen des vliegtuiges begonnen. En we mogen stellen dat dit evenement toch wel een topervaring was in het nog jonge vliegeniersleven van de respectabele heer Voorzitter.

Na het eerder vermelde gepas en gemeet kon dan ook de lijm bovengehaald worden om de desbetreffende onderdelen op zijn plaats te houden. En we kunnen met gerust gemoed stellen dat het resultaat ten zeerste tot tevredenheid bij de Voorzitter stemde.

Naar evenbeeld van het secretarisvliegtuig is nu ook de voorzitterscessna een feit. Het blijft natuurlijk wachten op gunstige weersomstandigheden en een gezonde portie hybris om het vliegtuig zijn luchtdoop te gunnen. In afwachting van dit evenement zal de voorzitter zich verder bekwamen in de nobele kunst van het helivliegen.

Stay with us for more RC news!

Assemblage voorzittersvliegtuig

Het tweede deel van de vergadering had ik het genoegen dan Mijnheer de Voorzitter mezelf (Mijnheer de Secretaris) hielp bij het ingewikkelde werk dat me te wachten stond. We hadden beiden al een ruime week onze vliegende drievoeter in huis maar de doos was totnutoe dicht gebleven (nvdr. ze hebben veel te veel genot van hun helicopter).

De doos van onze Vliegende Vriend
Zoals je ziet moet alles nog geassembleerd worden.

De vleugel

Gelukkig hadden onze ingenieuze breinen vlug door hoe de vleugel aan de romp zat en het resultaat dan ook meer dan bevredigend:

Secretarisvliegtuig

Aanzie het SecretarisVliegtuig in al zijn glorie.

Secretarisvliegtuig in volle vlucht

… en zelfs in volle vlucht.

Binnenkort weten we ook hoe goed hij vliegt. Stay tuned…

– de Secretaris

Reparatie voorzittersheli.

Het desbetreffende rotorhoofd laat lang op zich wachten…. Het is dan ook telkens kicken als de heli (met noodreparatie) de hoogte ingaat en daar ook blijft. Voorlopig houden de componenten het nog vol. Mijnheer de Voorzitter, ikzelf dus, heeft namelijk het gebarsten rotorhoofd opgelapt met behulp van PVC-lijm en spangespjes.

In de loop van de namiddag zal ook de voorzitterscessna volledig geassembleerd worden. Uiteraard volgt er later nog een bouwverslag.

Helicoptervliegen – vergadering 1

De eerste vergadering na het helicoptervliegen is nu geopend.

Helicoptervliegen - vergadering 1

Mijnheer de Voorzitter had al een technisch mankementje: zijn rotorhoofd was gebarsten. Hij had de helicopter uit zijn hand laten vallen!!! Na heel wat gefoeter en gesukkel kunnen we zijn noodreparatie als geslaagd beschouwen. Het bestelde nieuwe rotorhoofd zal echter ook op langere termijn soelaas bieden.

Hier zie je alvast een staaltje vliegkunst van Mijnheer de Voorzitter. Chapeau!

[flashvideo filename=”wp-content/uploads/helivlucht1.flv” /]

Mijnheer de Secretaris was echter heel enthousiast om zijn vliegkunsten te tonen aan mijnheer de Voorzitter, zodoende dat hij uit volle enthousiasme tegen de muur vloog met de staart van de helicopter, waardoor de rechter vin van de staart afbrak. Ai!

Afgebroken vin

Lijm is on the way…

Straks monteren we onze vliegtuigen,
foto’s volgen…

– de Secretaris