Groot moment

Beste beeldbuiskinderen,

zondag aanstaande zal er in het voorzitters-vlieg-o-droom een legendarische en nu al reeds ongeëvenaard evenement plaatsvinden!

Gezien de heer De Boosere en mevrouw Hagedoren prachtig weer voorspellen, zullen de Secretaris en de Voorzitter een heroïsche poging ondernemen om hun Cessna in de lucht te krijgen, en hem daar ook hopelijk terug veilig uit te halen.

We zijn nu in volle voorbereiding van dit spannende evenement en staan natuurlijk ook open voor suggesties van jullie kant betreffende het Cessna-vliegen.

Wij houden u op de hoogte!

Toegenegen groet van een gespannen Voorzitter.

3 Replies to “Groot moment”

  1. Beste voorzitter en secretaris,
    enige voorzichtigheid is toch wel aangeraden.
    Volgens een aantal weercomputers zijn niet alle voorspellingen hetzelfde. Het Duitse weermodel houdt het namelijk op een hoge drukgebied dat meer ten zuiden van ons zou post vatten, waardoor we aan de verkeerde kant van het gebied komen te liggen hierdoor zitten we in een windveld met mogelijk orkaankracht.
    Herinner u ook de tornado’s van vorige week en een lancering naar de maan is zelfs mogelijk al zal deze wel niet gewenst zijn, maar wel de voorste pagina halen van de kranten.
    Het is maar een waarschuwing. Voor hetzelfde geld schijnt de zon van
    ‘s morgens 6u, al is dat wel in andere contreien.
    Allé kruis de vingers en ik zal al een fles ontkurken op de goede afloop.

  2. Raad van Tante Kaat zou ik zeggen, maar het wordt wat beters en vooral op te volgen.
    De dag voor een grote gebeurtenis ‘s avonds en natuurlijk ook ‘s nachts, gelieve zich te onthouden van enige wellust.
    Geen alkoholische dranken te gebruiken, vruchtensap is ook gevaarlijk, denk aan de vreselijke aandrang om naar het toilet te moeten lopen op het kritieke moment dat het vliegtuig aan de kontrole ontsnapt. Bter is het een relaxerende, en dan bedoel ik een ontspannende, kruidenthee te gebruiken, bvb valeriaanthee van Kneipp.
    Vanaf morgenvroeg zich onthouden van koffie, een licht ontbijt en een kamillethee.
    Als dit al niet helpt zal het aan de (brokken)piloot liggen.
    Ik wacht met spanning op het volgende verslag en neem m’n paternoster vanavond mee naar bed.

  3. Heren, heren,
    ik, niet-verslaafde-aan-het-vliegeren, zie door het raam, naar de prachtige warmste 9 februari ooit, naar buiten en verdorie daar vliegt weliswaar een miniatuur helikoptertje door de lucht. Nog nooit van de 20 jaar die ik hier woon is mijn rust verstoord geworden door dergelijk tuig. De hond van de buren die mij 19 jaar heeft geërgerd is onlangs zacht in geslapen.
    Zoals het met de lintbebouwing in België gaat kan je verwachting dat het plekje patattenveld naast je ooit wordt bepoot met beton, nu heeft die kerel als hobby…. vliegeren.
    Ik haast mij naar buiten, niet om hem de pan uit te vegen, maar omdat ik tot hobby het lezen van commentaren van vliegeniers-in-spe heb gemaakt.
    Al gauw roept hij zijn vrouw om de geautomatiseerde garagepoort open te maken en moet ik hem volgen tot in zijn ondergrondse garage.
    Wat ik daar zag heren, heeft mij diep geraakt, zou Van het Groenenwoud zeggen, maar nee heren wat ik daar zag heeft mij diep geschokt.
    Nog meer van dat tuig, eentje van wel 1 meter met een benzinemotor, schroeven in aluminium, enfin een echt moordtuig.
    Nu komt de apotheose.
    Yes, I did it. Ik heb hem in de lucht gehouden, vooruit gevlogen, de landing was nog niet je-dat, maar inderdaad mijn eerste solovlucht was er eentje om van te proeven. Ik heb mijn vrouw en de hond getrakteerd.
    Ah ja voor de kenners nog even het type vermelden, ik weet niet of het jullie wat zegt: “Raptor 9121”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *