Sabotage

Jawel beste vliegvriendvogelaar, u leest dit goed, sabotage!

Ik ben er steeds meer en meer van overtuigd dat wij moedwillig worden tegengewerkt door onbekende krachten. Krachten des duivels! Krachten die ons overweldigend succes in onzer allergrootste uitvinding ten mense geschiedenis niet gunnen. Mag ik dan ook jullie 1 minuut stilte vragen voor onzer aller Heer Voorzitter die nog steeds niet over een vervangstuk van zijn dierbaarste helicopter beschikt.

Dank u.

De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ikzelve ook serieus in de penarie zit. Vorige maand was ik zo ontstuimig om mij aan een vlucht buitenshuize te wagen. Een miniscule windstoot zorgde ervoor dat het kostbaarste bezit van Heer Secretaris (ikzelve in aller eerlijkheid en eenvoudigheid) met een gigantische oorverdovende brute helse knal tot medogenloze stilstand kwam tegen de woning van mijn peter.

Hierdoor was mijn aandrijfstang losgekomen van de bodemplaat waar de servo’s op rusten. Na talloze pogingen van Heer Voorzitter en Heer Secretaris zelve (zelfs mét secondelijm) waren we er niet 100% in geslaagd mijn trouwe vierwieker te redden. Ware het niet dat het Geniaal Brein van Heer Voorzitter zelve tot de finale oplossing kwam: ijzerdraad. We hebben onze Ingenieuze Handen in elkaar geslagen en de oplossing was dan ook fenomenaal. Mijn Helix vloog weer als nooit tevoren.

Helaas door het afwezig zijn van het Geniaal Brein van Heer Voorzitter zelve van in het beginne hangen er waarschijnlijk nog schilfers opgedroogde secondelijm aan de binnenkant van de aandrijfstanghouder waardoor ik met enorm veel wrijving zit en mijn oogappeltje bijna niet meer in de lucht gaat. Dit zal dus één dezer een nieuwe bodemplaat worden.

Tot de volgende berichtgeving,
Mijnheer de Secretaris

2 Replies to “Sabotage”

  1. WAARLIJK ONGEHOORD is het
    op de barricaden en in de loopgraven zal ik staan om in het heetst van de strijd de saboteurs en snode valschaards de loef af te steken wat hen uiteraard geen deugd zal doen (getuige allen die al eens een loef zijn afgestoken geweest)
    Stoephoeren zijn het die heimelijk vals eenvoudige eerlijke onderzoekers als Heer voorzitter en Heer Secretaris, die uitgestegen zijn boven de nochthans benijdenswaardige middelmaat, dwars gaan zitten.
    Ik wil hier niet graag intollerant overkomen maar zal bij deze niet nalaten te exclameren vanop de reeds bovengenoemde barricaden met een woordenvloed van coionaden al waarmee de snoodaards linea recta de miezerigheid in geblazen worden.
    Met een hypochondrische groet laat ik u hoogachtend bij leven en welzijn
    L. Bleriot

  2. Heren Voorzitter en Secretaris
    Op deze stille ochtendlijke morgen moeten enkele confidenties mij van ‘t hart. Nog maar net de winterdip overwonnnen bezorgt nu de cupiditeit waarmee ik reik naar successen uwentwege mij een niet erg fortuinig gevoel. Deze kalamiteuze situatie neigt stilaan naar het chronischevermoeidheidssyndroom. Waar zijn de bruggenbouwers gebleven die gepassioneerd het luchtruim hebben doorkliefd? Getroubleerd en dodderig poog ik uw ginnegappende concurrentie de wind uit de zeilen te houden maar bij deze glibbergladde strijd hang ik stillaan aan de kortste tak waarbij ik niet anders kan dan diagnostiseren dat mijn poer bijkans verschoten is. U vindt dit misschien net iets te erg door de bocht, U moet echt niet denken dat ik U probeer te bezwaren met wat onbenullig mededogen, neen ik verlang alleen smachtend naar de epische schoonheid die gepaard ging met uw rasse schreden van succes en voortgang van weleer. Niet in staat nog tot het produceren van één opgewekt geluid tracht ik nu manmoedig vendelzwaaiend jullie plaats in de pikorde der vliegeniers te verdedigen. Met een van droefnis en uitputting bezwaard gemoed laat ik U deze zwaarmoedige groet
    L. Bleriot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *